Rosalie Vanderweyden
Rosalie Vanderweyden
Career coach
04 74 88 57 26

Met een groot hart voor mensen ontdekte ik al snel een gedrevenheid om anderen te begeleiden en ondersteunen in hun persoonlijke groei. Na het behalen van mijn Bachelor in het Sociaal Werk en mijn onderwijsdiploma, kon ik mijn competenties bundelen en vertalen naar de praktijk.

Ik startte mijn loopbaan als Maatschappelijk Werkster binnen de psychiatrie waar ik jongeren en jongvolwassenen mocht ondersteunen in hun persoonlijke ontwikkeling met de nadruk op maatschappelijke integratie. Zowel via individuele begeleidingen als via groepssessies ging ik samen met deze kwetsbare doelgroep op zoek naar krachten en uitdagingen. Ik hecht enorm veel belang aan mentaal welzijn en ben ervan overtuigd dat bewustwording hierrond essentieel is om je weg in het leven te vinden. De overtuiging dat kwetsbaarheid een zwakte is, vind ik dan ook een eerder zwakke uitspraak. Je kwetsbaar durven opstellen, toont net een enorme sterkte en zorgt ervoor dat je groei kan ervaren. We hebben soms allemaal wel eens een duwtje in de rug nodig en dat is helemaal oké!

Na deze boeiende werkervaring startte ik als HR Consultant bij Itzu. Dankzij deze functie heb ik heel wat kennis en vaardigheden verworven in verband met de arbeidsmarkt en alles omtrent solliciteren. Als Consultant ging ik zorgvuldig op zoek naar een professionele match tussen klanten en kandidaten. Aan de hand van uitgebreide screeningsgesprekken bracht ik de verwachtingen van beide partijen in kaart met als doel een tevreden klant en kandidaat. Om dat doel succesvol te bereiken, was een goede communicatie, een zorgvuldige opvolging en ondersteuning van de kandidaten onmisbaar.

"Wacht niet tot je je doel hebt bereikt om trots te zijn op jezelf, wees trots op jezelf bij elke stap die je zet om dat doel te bereiken." – Onbespreekbaar